Serinletici Yaz İçecekleri

Canan Bozkurt

Vücudun sıvı ithiyacını karşılamak her mevsim önemli. Ancak yaz aylarında bir o kadar da keyifli ve lezzetli! Koleksiyon Tarabya Kampüsü’nde leziz ve yaratıcı tatlar sunan Kaffa’nın marifetli şefi Ömer Akoğul’un hazırladığı renkli ve enfes içecekler, bu yaz bizim ve mağazalarımızı ziyaret eden misafirlerimizin favori tercihi oldu. Birkaç parça buz, tercihinize göre buzdolabınızdaki meyveler ya da kahveyle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu kokteyllerin tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tarifleri ailenizin ve konuklarınızın çok beğeneceğinden eminiz! 😉  Şimdiden afiyet olsun…

serinletici-icecekler-3

Kavun Frozen
kavun-frozen

Malzemeler: 
– 2 ince dilim kavun (soğuk)
– 2 çay kaşığı toz şeker
– 1 limon suyu
– 6 adet küp buz
– Süslemek için: Nane yaprağı, 3 şeftali ve limon dilimi

Hazırlanışı: Kabukları kesilmiş olan kavun dilimlerini, toz şeker, limon suyu ve buzları blender’da püre kıvamı bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Soğuk karışımı cam bardağa koyup nane yaprakları ile yeşil elma ve limon dilimleri ekleyerek servis yapabilirsiniz. Şık bir sunum için serviste kadeh kullanabilirsiniz.

Soğuk Latte
soguk-latte

Malzemeler: 
– 1 shot single espresso
– 200 ml soğuk süt
– 6 adet küp buz
– Süslemek için: Kakao, tercihinize göre çikolata ya da karamel sosu.

Hazırlanışı: Espresso, süt ve 3 adet buzu shaker’a koyun ve köpük oluşuncaya kadar çalkalayın.  Bir bardağa 3 adet buzu koyup tercihinize göre karamel ya da çikolata sosu bardağın iç yüzeyine gezdirerek dökün. Shaker’da köpüğü oluşan karşımı bardağa önce shaker’ı süzgeçli kısmından dökerek koyun, ardından süzgeçli kapağı çıkarıp yavaşça karışımın köpüğünü ekleyin. Yüzeyine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Karpuz Frozen
karpuz-forzen

Malzemeler: 
– 2 ince dilim karpuz (soğuk)
– 2 çay kaşığı toz şeker
– 1 limon suyu
– 6 adet küp buz
– Süslemek için: Nane yaprağı, birkaç dilim yeşil elma ve limon dilimleri

Hazırlanışı: Kabukları kesilmiş olan karpuz dilimleri, toz şeker, limon suyu ve buzları blender’da püre kıvamı bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Soğuk karışımı cam bardağa koyup nane yaprakları, yeşil elma ve limon dilimleri ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Pin It

BU MAKALELER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR